Kiropraktik  
 

Kiropraktor Christian Calvert
Kiropraktor Christian Calvert

Christian Calvert
Leg. Kiropraktor

Utbildad vid universitet i England. Christian är specialiserad på långvariga och kroniska besvär och har mycket bred erfarenhet som kiropraktor. 

Vad är kiropraktik?

Ordet kiropraktor kommer från grekiskan och betyder att göra med händerna. Kiropraktikens historia började för drygt 100 år sedan, då dess grundare D.D. Palmer (1845-1914) satte ryggradens funktion i samband med nervsystemet. Kiropraktiken har utvecklats vidare till att bli den tredje största primärvårdsgruppen i västvärlden efter läkare och tandläkare.

Kiropraktik är en naturlig form av hälsovård som fokuserar på att behandla orsaken till dina besvär snarare än symptomen av det. Grundtanken är att med en fungerande ryggrad och ett fungerande nervsystem har kroppen de bästa förutsättningar att läka själv och nå sin optimala funktion.

En kiropraktor idag är specialiserad på att behandla besvär i rörelseapparaten – primärt funktionsstörningar i ryggraden – och effekterna av dessa. Det är en behandlingsform som omfattar diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av sådana besvär.
 

Vilken utbildning har en kiropraktor?

För att vara medlem i Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation (LKR) krävs en 5årig utbildning på universitet samt att kiropraktorn genomgått en ett årig AT-tjänst inom landstinget i Sverige. 

Christian utbildade sig på universitet i England och examinerades 2007. Han har sedan dess varit verksam i LKRs vetenskapliga råd samt sitter sedan flera år tillbaka som föredragande kiropraktor åt Socialstyrelsen. Där agerar han expertkonsult i frågor rörande kiropraktik i Sverige. 


Gör som över 2500 andra
i Falkenbergs kommun.
Sök hjälp hos Christian till ett bättre liv!

loading...